Εκτύπωση

Το άθλημα της Ρυθμικής

 
Η Ρυθμική Γυμναστική είναι μία μοναδική σύνθεση του μοντέρνου χορού, του μπαλέτου και της τέχνης με τη γυμναστική. Είναι ένα σπορ που εναρμονίζει όλες τις κινήσεις του σώματος με την ομορφιά του χορού και της μουσικής.

Αποσκοπεί:

Στην εκγύμναση και διερεύνηση κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού στην καλλιέργεια της μουσικότητας και την αίσθηση του ρυθμού, στην ανάπτυξη δημιουργικότητας και φαντασίας στην αντίληψη του χώρου και του σώματος, στην απόκτηση πειθαρχίας και συγκέντρωσης, στην έκφραση των συναισθημάτων με την κίνηση 

Ελκύει τα κορίτσια και απαιτεί αφοσίωση, πειθαρχία, σωστή συμπεριφορά και πολύ εξάσκηση. Οι αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής προπονούνται σε 5 όργανα: - Μπάλα - Σχοινάκι - Κορύνες - Στεφάνι - Κορδέλα ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται με κομψές, εκφραστικές και γεμάτες χάρη κινήσεις. Αποκτούν αυτοπεποίθηση και θετική σκέψη. Βελτιώνουν την ευλυγισία του σώματός τους και μαθαίνουν να αγωνίζονται και να ξεπερνούν εμπόδια. Αποκτούν καλή φυσική κατάσταση και δημιουργούν φιλίες που κρατούν για μια ζωή.